اگر خانواده ، رنگ و بوی قرآن بگیرد ، وهمسو با دستورات آن باشد ، به یقین در جامعه تأثیر بسزایی دارد ، و مادران در این زمینه نقش مهمی را ایفا کنند. در اینجا به معرفی خانواده ای قرآنی می پردازیم که با وجود نبود پدر خانواده ، مادر ، همچنان در این سنگر تلاش می کند ، و با استمداد از قرآن ، در جهت خانواده قرآنی گام های مؤثری برداشته که از این دست بانوان در جامعه کم نیستند و می توانند الگو باشند.
خانواده سه نفره رحمانی یعنی مادر، محمد حسین پسر خانواده و کوثردختر خانواده که هر سه حافظ قرآن می باشند مادر ومحمدحسین حافظ کل قران وکوثر حافظ 9 جزء قران کریم میباشند. اماپدر خانواده که براثر تصادف ماشین به رحمت خدارفته است .امادر میگوید خداوند توفیق در کار وحفظ قرآن را به من وفرزندانم رابه واسطه قرآن داده است واز خداوند شاکرهستم
آیتالله سید حسن عاملی (امام جمعه اردبیل) ، در دیدار با دو حافظ خردسال قرآن کریم این خانواده، گفت:
« تربیت قرآنی سرمایه ارزشی و فناناپذیر برای جامعه اسلامی است که هیچ وقت از بعد عزت و عظمت آن کاسته نمیشود و نیروی انسانی تربیتیافته و مزین شده به اخلاق قرآنی و اسلامی مهمترین عامل توسعه جامعه است. وی یادآور شد: افرادی که مجهز به دو سلاح علم و ایمان هستند ، سرمایه ارزشمندی برای جامعهاند و میتوانند با عزم راسخ خود و بهرهگیری از غنای مکتب اسلام ، عالیترین خدمات را به جامعه و مردم خویش ارائه کنند.
وی با گرامیداشت یاد مرحوم رحمانی پدر فقید این خانواده ، از زحمات مادر خانواده در سوق دادن دو فرزند خردسال خود به سوی فعالیتهای قرآنی قدردانی کرد و گفت: حرکت بسیار ارزشمند و امیدوارکننده این مادر اردبیلی باید به جامعه معرفی شود تا الگویی برای دیگر مادران عفیف و محجوب جامعه باشد.»(www.farsnews.com)
روح این پدر گرامی شاد.
باشد که کلام وحی ، فرزندان و نسل ما را از تحریکات شیطان و اندیشه های وسوسه آلود در امان دارد،
و پاهایشان را از رفتن به سوی گناهان مانع شود، و مقدمه ای باشد برای فرج حضرت مهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف )
حضرت آیت الله وحید خراسانی در سفارش به تلاوت هر روزه قرآن کریم و تقدیم آن به ساحت قدسی امام عصر (عج) بهترین هدیه و گوهر شب چراغی است که می تواند و باید، فرا راه همه ما به سوی بهشت برین الهی در دنیا و عقبی باشد. ( هدیه به امام زمان )
نخستین قدم در اخلاق مهدوی نماز اول وقت است.
و از دامن مادران منتظر ، فرزندانی پرورش خواهند یافت که در هر جا و مکانی به سوی بهشت سبقت می گیرند ، و نماز اول وقت را فراموش نمیکنند و موجبات رضایت امام منتظَر را فراهم می آورند.
نماز جامع همه زیبایی ها و خوبی هاست و امام عصر(علیه السلام) توجه بسیاری به نماز دارند، چنانچه در زیارت آل یاسین که صادر شده از ناحیه امام است، محور سلام هایی که به حضرت می دهیم، نماز است.
«….السلام علیک حین تصلی و تقنت ، السلام علیک حین ترکع و تسجد ، السلام علیک حین تقوم ، السلام علیک حین تقعد ….»
زنان منتظر باید بدانند که انتظار فرج از بهترین اعمال است و باید خود را در زمره منتظرین قرار دهند ….
و حال باید پرسید : مگر انتظار چیست که تا این حد کمال آفرین و تکامل بخش است؟
در روایات انتظار جایگاه ویژه ای دارد ، گویا که زیباترین و کاملترین جلوة بندگی حق تعالی است، چنانچه رسول خدا(صلی الله علیه و آله) انتظار فرج را برترین عبادت و افضل اعمال امتش میخواند.«افضل اعمال امّتى انتظار الفرج من اللّه عزّوجلّ» (كمال الدين و تمام النعمة،ج2،ص644،باب55 )
و انسان در پرتو همین انتظار، رنجها و گرفتاریها را تحمل میکند و با کشتی امید و آرزو در دریای متلاطم و طوفان زای زندگی به سیر خود ادامه میدهد.
چرا که انتظار فرج، در واقع نوعی آمادگی و استقبال از نیکی ها است. آمادگی برای تلاش و حرکتی مداوم و کوششی خستگی نا پذیر همراه با تهذیب نفس، پاک زیستن، حق خواهی و دور ماندن از زشتی ها وآلودگی ها …( زهرا اجلال ، بخش مهدویت تبیان)
یعنی انتظاری همراه با آگاهی، بصیرت، درایت، معنویت، آمادگی، حق گرایی، عدل خواهی و …
در واقع انتظار، در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، عامل رشد و اصلاح، مقاومت و پیشرفت، بیداری و حرکت، و از عقاید انقلاب آفرین و ریشة اصلی قیام جهانی حضرت مهدی(علیهالسلام) است.
و این چنین است گه شخص منتظر، در غیبت امام، چنان رفتار می کند که گویا در زمان ظهور و حضور او زندگی می کند.
و این گونه است که انتظار ارزش پیدا می کند و بهترین اعمال می شود.
لذا باید کوشید در جهت شناخت امام و دستورات دین مبین اسلام در تمامی ابعاد زندگی….و هر چه این انتظار شدیدتر و با علاقه بیشتر باشد ، تلاش برای آمادگی در امر فرج ، بیشتر می شود
حضرت امام حسین علیه السلام در عالم مکاشفه به یکی از بزرگان قم فرمودند: «….مهدی ما در عصر خویش مظلوم است ، تا می توانید درباره او سخن بگوییدو قلم برسایی کنید ، آنچه درباره او گفته شود …. باز تأکید می کنم که درباره مهدی ما زیاد سخن بگویید و بنویسید . بیش از آنچه نوشته و گفته شده باید درباره اش نوشت و گفت.»صحیفه مهدیه ، ص 59
و برای به یاد او بودن، باید خود را متشبه به آن بزرگوار، ودرپیمودن راه او تلاش کرد .
قرآن درباره حضرت مهدى و اصحاب ايشان مى فرمايد: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ». كسانى كه اگر در زمين به آنان توانايى دهيم نماز را به پا داشته و زكات (به مستحق) بخشيده و به معروف امر نموده و از منكر نهى كنند.؛سوره حج: آيه 41
امام باقرعليه السلام در تفسير اين آيه مى فرمايد: «اين آيه براى آل محمد است؛ يعنى، مهدى(عج) و اصحاب او».تفسير قمى: ج 2، ص 87.
بنابر این از آنجا که زنان عنصر اصلی و مؤثر در ایجاد مهدی یاوری می باشند ، لذا اگر بخواهیم یار او و به یاد او باشیم باید به این امور اهتمام بورزیم و به فرزندان و بقیه افراد انتقال داد.
مولای مظلوم ما حضرت صاحب الزمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) ازما خواسته به حرمت عمه بزرگوارشان خدا را قسم بدهیم. آیة الله حاج میرزا احمد سیبویه می گوید:
درروزگاری که خداوند افتخارتشرف وزندگی درسامرا راروزی ام ساخته بود،عصرروزجمعه ای به سرداب مقدس رفتم ودیدم خلوت خلوت است وهیچ کس درآنجا نیست. حال خوشی دست داد وزبان به رازونیازگشودم.
الهی بی پناهان را پناهی به سوی خسته حالان کن نگاهی
چه کم گردد زسلطان گرنوازد گدایی را ز رحمت گاهگاهی
آری، درست درشوروحال بودم که صدایی مرابه سوی خودکشید.
به سوی مقام مقدس صاحب الزمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) روی آوردم وگوش سپردم دیدم به فارسی روان می فرماید:«به شیعیان ودوست داران ما بگوکه خدارا به حق عمه ام زینب علیها سلام وبه حرمت اوسوگند دهند وفرج مرا ازخدا بخواهند تا ظهوررا نزدیک ترفرماید.1