ساده زیستی وسبک زندگی فاطمی
یکی از جلوه های سبک زندگی فاطمی ساده زیستی و پرهیز از هر گونه تجمل بود که از نکات مهم دوران زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها) است، همچنانکه در زیارت نامه ی حضرت می خوانیم: یا حلیفة الورع والزهد؛ ای هم پیمان با پارسایی و زهد؛1
اين منش و روش در همه ابعاد زندگى او متجلّى بود. در خانه پدر، در مهر و جهيزيّه اندك، در خانه ساده همسر، در بخشش لباس عروسى و گلوبند با بركت….
- فاطمه(س) زمانی به ازدواج با امام علی(ع) پاسخ مثبت داد که علی(ع) هیچ سرمایه ای نداشت و تنها دارایی او برای ازدواج، یک زره بود که آن هم صرف تهیه ی وسایل ضروری زندگی مشترکشان شد که عبارت بود از: حصیر، لیوان، گلیم، کوزه، آسیاب دستی، مشک، پوست گوسند، پرده و…
- مراسم ازدواج فاطمه(س) همراه دعا و اطعام فقرا و صدقه و نیز تهلیل و تکبیر به جای غنا و ساز و آواز بود. 2
مقام معظم رهبری نیز با توجه به این نکته می فرمایند: ” ساده زیستی دختر پیامبر یک نمونه برای زنان امروز جامعه ماست. ما روحیه مصرف گرایی را کنار بگذاریم و در زندگی به حد لزوم اکتفا کنیم و از افراط بپرهیزیم و آرزوهای حقیر و کوچک را فدای ارزش های بزرگ بکنیم؛ نمونه کامل آن را در زندگی فاطمه زهرا (علیهاالسلام) می توان در تاریخ مشاهده کرد. جهیزیه دختر پیامبر، فقیرانه ترین جهیزیه ای بود که در آن روز در بین مردم رایج بود.” 3
و ای بانوی طلبه ؛ به قول مقام معظم رهبری ، اگر بین ما و آنها هزار درجه فاصله است ، می شود این هزار درجه را به ده درجه و یا صد درجه رساند و خود را به زندگی آنها نزدیک کرد. (مجله خانه خوبان ص7 ، ش 73)
1 _ سيره اخلاقى تربيتى فاطمه زهرا(س) ، علی رفیعی ،ج 1 ، ص 80
2 _ مجله:نامه جامعه ، اعظم نوری ، خرداد 1388 - ش 57 ، ص 71 ، پایگاه اطلاع رسانی حوزه
3_ پرسمان دانشجویی ، بولتن نیوز ، akhlagh.porsemani.ir/content