نقش زن در زمینه سازی ظهور
فرصت ها و تهدیدها
از پیوند ظهر عاشورا با ظهور آخرین حجت حق ، بهترین فرصت است تا اندیشید و فرهنگ غنی شیعه را علاوه بر تبیین ، به فکر الگوسازی در این دو راه بود. با توجه به مشابهت یاران هر دو قیام ، مانند نقش جوانان و زنان در هر دو دوره و اشتراک اهداف هر دو نهضت ، بهترین عرصه برای ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراهم می آید.
یکی از این وظایف ، تدبیر و مدیریت در بحرانها برای حفظ و جلوگیری از ریزش ها می باشد .و می توان از نهضت امام حسین علیه السلام برای بسط اندیشه انسان عصر غیبت بهره جست و تلاش کرد و نگذاشت تکرار تاریخ ، خاطره های تلخ را استمرار بخشد. چرا که همانطور که وضعیت اجتماعی و سیاسی آن زمان موجب شهادت غریبانه امام حسین علیه السلام شد، در مورد حضرت مهدی موجب طولانی شدن دوران غیبت می گردد.
تاکنون چند بار به امام زمان لبیک گفتیم؟ آیا ضرورت پرداختن به فرهنگ مهدویت برای ما روشن است؟ آیا با خواسته های او آشنا هستیم؟ چرا که براساس آیه « یوم ندعوا کل أناس بإمامهم »1همه دربرابر امام زمان مان مسؤلیم و بر اساس این فراز از زیارت جامعه « و إیاب الخلق إلیکم و حسابهم علیکم» روزی فرا می رسد که باید پاسخگوی به امام زمانمان باشیم. 2
an style="font-size: medium;">ودر این مورد زنان نقش بسیار مؤثری دارند و می توانند همچون زینب یاور مهدی باشد چرا که « ارزش و عظمت زینب کبری ، به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی او بر اساس تکلیف الهی است .کارش ، تصمیمش ، نوع حرکتش به او عظمت بخشید و هر کس چنین کاری کند و لو دختر امیرالمؤمنین هم نباشد عظمت پیدا می کند»3امام خميني(ره) نیز درباره زنان مي فرمايند: «زن، مربي جامعه است. از دامن زن انسان پيدا مي شود. مرحله اول مرد و زن صحيح، از دامن زن است. مربي انسان ها، زن است»4
پس باید راه را فرصتها ، را تهدیدها را ، شناخت ، و تمام کار ها را براساس وظیفه دینی انجام داد تا مؤثر واقع شد و زمینه را برای ظهور فراهم کرد تا در مواقع بحرانی پشتیبان امام زمان خویش باشیم وبا تلاش و كوشش مضاعف و با ارائه برنامه و راهكارهاي تبليغي، زمينه شوق و علاقه مردم را جهت درك ظهور و آمدن حضرت مهدي(عج) دو چندان كنیم . زيرا قلمرو و نفوذ زنان در جامعه و ابعاد مختلف آن، گستره وسيعي دارد؛ يعني علاوه بر جامعه، در خانواده و …. جهت تربيت نسل منتظِر و پرورش ياران حضرت، نقش بي نظير و بي بديلي را بر عهده دارند.و همه اینها باید از خانواده شروع شود و مهمترین وظیفه درتربیت نسل در خانواده ، برعهده مادران می باشد.
1_ اسراء/ 71
2_ محمد رضا فؤادیان ، مجله خانه خوبان ، بهمن 90،ص10
3_ بیانات مقام معظم رهبری
4_ صحیفه نور ج 7ص339