چکیده رساله سطح 2؛بررسي ابعاد زندگي شيخ صدوق رحمه الله عليه- اثر محقق ارجمند: خدیجه خسرو شاهی/1388
مقدمه
در روزگاراني که بر تاريخ پرماجراي شيعه گذشته است ، بزرگان و دانشوران به نام و کم نظيري به منصه ي ظهور رسيده اند که درخشش آن ها همچون مشعلي پرنور فرا راه پيروان مکتب اهل بيت عليهم السّلام بوده است . مطالعه ي زندگي نامه ي مردان بزرگ بهترين سرمشق هدايت و سرمايه ي خوشبختي براي همگان به ويژه نسل جوان است . خصوصاً اگر موضوع سخن ،پيرامون ، شخصيت عالم و دانشمند ايراني و بيان موفقيت هاي او در عرصه هاي گوناگون علمي باشد که در اين صورت تأثير مضاعف داشته و مايه ي غرور ملّي و مباهات براي هر ايراني است . بي گمان براي نيل به کمالات عالي بشري راهي کوتاهتر و دست يافتني تر از مطالعه ي شرح حال بزرگان و نخبگان وجود ندارد و اين يکي از بهترين و کارآمدترين شيوه هاي تربيتي در توسعه ي حکمت عملي است .
اين رساله ، پيرامون زندگي يکي از برجسته ترين محدّثين و فقيهان نامدار عالم تشيع فخر المحققين حضرت شيخ صدوق رحمه الله عليه تدوين شده است و زندگي ايشان را ازسه بعد مهم درغالب سه بخش مورد بررسي قرار داده است . و در قالب سه بخش تنظيم شده است . بخش اول اين رساله به بررسي ، زندگي فردي شيخ صدوق رحمه الله عليه مي پردازد که ما را به شناخت خاندان ، خانواده ، چگونگي ولادت و محل زندگي ايشان مي رساند .
بخش دوم به بيان بعد علمي زندگي شيخ صدوق رحمه الله عليه در قالب چهار فصل به بيان اساتيد، خدمات علمي ، معرفي آثار و آراء فقهي اين دانشمند گرانقدر پرداخته است .
در بخش سوم با مهم ترين اتفاقات اجتماعي – سياسي زمان شيخ صدوق رحمه الله عليه،نحوه ي برخورد اين عالم با تدبير با سياستمداران زمان خويش وتأثيرگذر زمان بر اين شخصيت والا آشنا مي شويم. اين پژوهش با طرح موضوعات گوناگون تاريخي ،ا جتماعي ، فردي، سياسي و علمي دورنمايي از زندگي پرافتخار اين شخصيت سعی برترسيم حقيقت وجودی شيخ صدوق رحمه الله عليه را داشته است که با مطالعه ي آن ، خوانندگان را به شناخت و معرفي يک چنين شخصيت والايي در جهت الگوپذيري جوانان و نسل حاضر خواهد رسانيد . به اميد اينکه جامعه بتواند افرادي چون شيخ صدوق رحمه الله عليه را از نسل حاضر بپروراند به جهان اسلام تقديم نمايد .
صفحات: 1· 2