خیلی دور خیلی نزدیک
سالهاست که به ما درباره دوستی هایمان هشدار می دهند . ولی ممکن است همچنان در دنیای واقعی و یا مجازی ، گرفتار دوستی هایی شویم که به هیچ وجه به سود ما و ایمان ما نیست. می دانیم رفاقت ها همان قدر که می توانند سود مند باشند ، چنانچه درست انتخاب نشوند ، می توانند سبب سوء استفاده ها و سرگردانی های پس از آن شوند .
امام صادق علیه السلام دو معیار پایدار و محکم را که نشان از رشد یافتگی و شکل گیری هویت واقعی در شخصیت افراد است ، چنین معرفی می کند.” برادران خود را به دو خصلت بیازمایید : اگر آن دو خصلت را داشتند با آن دوستی کنید و گرنه از ایشان دوری کن. دوری کن . دوری کن: پای بندی به نماز خواندن در وقت خود و نیکی کردن به برادران در سختی و آسایش.”
* خانه خوبان ، ش 79 ، ابراهیم اخوی
گل یاس
از مواعظ عالم ربانی مرحوم آیة الله حق شناس
جوانهای عزیز ؛ خوب گوش بدهید. در ابتدای جوانی من ، کسی نبود که این حدیث را برای من بخواند ، ولی من به شما تذکر می دهم و یادآوری می کنم:
قرآن راه وسوسه را بر شیطان می بندد .
این هم یک مشوق برای شما تا بدانید که قرائت قرآن کرده با خون و رگ و پی شما می آمیزد .
درباره شیطان گفته شده است که ” إن الشیطان لیجزی من ابن آدم مجری الدم “؛ یعنی شیطان از راه دوران دم وارد خون می شود و قلب را وسوسه می کند. اما این جوانی که قرائت قرآن کرده است و کتاب باری تعالی با خونش ممزوج شده است ، شیطان چگونه می تواند او را وسوسه کند؟
” فإذا التبست علیکم الفتن کقطع اللیل المظلم فعلیکم بالقرآن ؛ وقتی که شب شما ، افق شما تاریک شد ، به قرآن پناه ببرید. آی جوانها ؛ من دست به دامن شما هستم.”
سحرها بلند شوید تا اذان نگفته اند ، قرآن بخوانید و ما را دعا کنید.
* مجله خوبان ، محمدرضا مظفری
هدف از خلقت انسان چیزی جز عبادت نیست و همین حقیقت ، انسان را به فلاح و رستگاری می رساند.
اما نکته ای که در عبادت مورد توجه می باشد این است که ، عبادتی ارزشمند است که با گناه و معصیت خداوند همراه نباشد .
یکی از گناهانی که باعث می شود عبادت هیچ فایده ای نداشته باشد ، عجب است. عجب در عبادت یعنی این که انسان، عبادت و بندگی خود را عالی و کامل دانسته و فکر کند آنچه را خدا از او خواسته ، به جا آورده و از هیچ چیزی فروگذار نکرده و بندگی خویش را به اتمام رسانده است و لذا در نگاه دینی چنین حالتی موجب فساد و بطلان عبادت می شود.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند : ” بنده ای نیست که نسبت به حسناتش دچار عجب شود ، مگر این که به هلاکت برسد.”
( بحارالأنوار ،ج 69 ، ص 321)
امام صادق علیه السلام نیز فرموده اند: ” کسی که برای هیچ کس ، فضیلتی قائل نباشد ، دارای عجب است .” ( همان ، ص 321 ، ح 23 )
* دعای مکارم الأخلاق در پرتو قرآن و حدیث ، حجت منگنه چی
مقدمه
در روزگاراني که بر تاريخ پرماجراي شيعه گذشته است ، بزرگان و دانشوران به نام و کم نظيري به منصه ي ظهور رسيده اند که درخشش آن ها همچون مشعلي پرنور فرا راه پيروان مکتب اهل بيت عليهم السّلام بوده است . مطالعه ي زندگي نامه ي مردان بزرگ بهترين سرمشق هدايت و سرمايه ي خوشبختي براي همگان به ويژه نسل جوان است . خصوصاً اگر موضوع سخن ،پيرامون ، شخصيت عالم و دانشمند ايراني و بيان موفقيت هاي او در عرصه هاي گوناگون علمي باشد که در اين صورت تأثير مضاعف داشته و مايه ي غرور ملّي و مباهات براي هر ايراني است . بي گمان براي نيل به کمالات عالي بشري راهي کوتاهتر و دست يافتني تر از مطالعه ي شرح حال بزرگان و نخبگان وجود ندارد و اين يکي از بهترين و کارآمدترين شيوه هاي تربيتي در توسعه ي حکمت عملي است .
اين رساله ، پيرامون زندگي يکي از برجسته ترين محدّثين و فقيهان نامدار عالم تشيع فخر المحققين حضرت شيخ صدوق رحمه الله عليه تدوين شده است و زندگي ايشان را ازسه بعد مهم درغالب سه بخش مورد بررسي قرار داده است . و در قالب سه بخش تنظيم شده است . بخش اول اين رساله به بررسي ، زندگي فردي شيخ صدوق رحمه الله عليه مي پردازد که ما را به شناخت خاندان ، خانواده ، چگونگي ولادت و محل زندگي ايشان مي رساند .
صفحات: 1· 2
چکیده ادای حق والدین از اوجب واجبات می باشد و فرزندان اصلیترین مسئولان ادای این حقوق الهی می باشند؛ چرا که والدین دو گوهر گرانبهایی هستند که در به وجود آمدن فرزند و تربیت و تقویت او نقش داشته و با مهربانی خالصانشان و فداکاری صمیمانه شان زحمات فراوانی را در طول زندگی فرزند قبول کرده اند؛ لذا سعی بر این است که یک سری از وظایف و آگاهیهای لازم را در خصوص والدین به فرزندان داده و آنها را از رهزنهای شیطان نجات دهیم. چون در نظام بشری خانواده، مهمترین کانون اجتماعی است و یکی از مهمترین رابطه های موجود میان نظام خانواده رابطه فرزند و والدین است؛ لذا جایگاه و اهمیتی که خداوند وائمه برای آنها قائل هستند در این پژوهش ذکر شده است. برای نیل به این اهداف ابتدا مفهوم حق و این که والدین چه کسانی هستند و سپس حقوق زمان حیات و بعد از وفاتشان و آثار نیکی و بدی به آنها نیز آورده شده و در آخر به حقوق خاصه مادر و حقوق خاصه پدر پرداخته شده است. که امید است هر فرزندی با فطرت خود این ارزش را درک کند و علاوه بر آگاهی بر وظایف خود برای عمل کردن آن وظایف، نهایت دقت و هوشیاری و فداکاری را به کار گیرد.روش اتخاذ شده در انجام این تحقیق توصیفی و اسنادی می باشد. واژگان کلیدی: حقوق، والدین.